Smarta prylar för cykling

Allt fler människor inser hur skönt det är att cykla till och från jobbet. Man slipper bilköer och att trängas med snuviga medpassagerare i kollektivtrafiken. Istället kan man trampa ända från dörr till dörr, restiden är densamma varje dag. Man får motion i vardagen och sparar dessutom pengar som annars skulle gått till resebiljetter eller trängselskatt och drivmedel.

Eftersom cykling är ekonomiskt kan man unna sig några smarta cykelprylar för de pengar man sparar in.

Cykelväska eller cykelkorg

Ett måste för en regelbunden cykelpendlare är en cykelväska eller cykelkorg att frakta dator, ombyteskläder och duschgrejer och annat man behöver. Man kan välja mellan ryggsäckar, sidoväskor som hängs på pakethållaren eller en cykelkorg. I en större cykelkorg får man plats med en regntät väska. Man kan hänga cykelkorgar på styret eller på sidan av pakethållaren, beroende på modell.

Mobilhållare

Man bör ha uppmärksamhet med alla sinnen när man cyklar, men på långa, lugna raksträckor kan man kosta på sig att lyssna på musik eller en bra podd. Ibland kanske man vill ha lite hjälp av en GPS om man är ute och cyklar i dubbel bemärkelse. Då kan det vara bra med en regntät mobilhållare som fästs i mitten av styret så att man kan snegla på kartan utan att behöva rota i fickan.

Sadelskydd

En enkel men mycket praktisk pryl när det regnar är sadelskydd. Om cykeln står ute i regnet är det guld värt att skydda sadeln mot väta. Istället för att sätta sig på en genomsur sadel drar man bara av skyddet och får en torr resa. Det finns också sadelskydd för vintercykling med fårskinn som istället träs på den kalla sadeln precis före cykling. Också mycket bekvämt.

Lås

Sist men inte minst är det värt att satsa på ett smidigt men starkt och stöldsäkert lås. Ett lås som är enkelt att ta med, kan fästas på cykeln under resan och som enkelt låses och låses upp gör cyklingen enklare. Man känner sig också tryggare med att parkera cykeln om man vet att låset är testat och garanterat svårt att bryta upp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *