Cykla med familjen

Många människor, både i större städer och på landet, väljer att använda sig av cykeln som ett kostnadseffektivt transportmedel som i kombination med frisk luft är både välgörande och miljövänligt. Det finns en hel del tillbehör som gör det möjligt att cykla hem med matkassarna från affären, transportera barnen till förskolan eller ge sig ut på en härlig familjesemester. De flesta cykelkärror går dessutom att få med punkteringsfria däck som klarar tuffa grusvägar på landet. Med vattentäta sidor och lock kan det mesta packas ned och förvaras torrt.

Med en cykelvagn kan hela familjen ge sig ut på äventyr tillsammans. Det får plats upp till två barn och de flesta vagnar har förvaringsfack för allt möjligt till exempel ryggsäckar, cykelpumpen eller

picknickkorgen. Vagnarna är robusta och trafiksäkra och de är ofta utrustade med fempunktsbälten, justerbara nackkuddar, ventilationsfönster för varma dagar, solskydd och regnskydd. De riktigt exklusiva vagnarna går med ett enkelt klick att koppla om till en barnvagn.

Det medföljer då barnvagnshjul och handtag. Utbudet av olika vagnar och tillbehör är stort. Med en babyinsats kan även bebisen följa med. Varningsflagga ingår och det finns olika färger att välja mellan som syns bra i trafiken.

Ska mer än två barn med på cykelutflykt så kan cykelsitsar vara ett alternativ. Det finns cykelsitsar för pakethållaren om barnet ska sitta bak och det finns cykelsitsar som kan monteras på styret om barnet ska sitta fram. Det går att få justerbara fotstöd, stora ekerskydd och regnskydd för blöta dagar finns att köpa till.

Ett annat alternativ för familjen kan vara en lådcykel eller lastcykel. Upp till fyra barn får plats i lådan och det finns sittbänkar och säkerhetsbälten. När cykeln ska användas för annan transport fälls bänkarna upp och ger gott om plats för till exempel sovsäckar och tält. Behövs assistans kan man välja att köpa en elektrisk lådcykel. Den är då utrustad med en elmotor som hjälper till med den tunga lasten i både motvind och uppförsbackar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *