Actionkamera för cykling och äventyr

Något som blivit mer och mer populärt under senare år för att förhöja och föreviga sportupplevelser är actionkameror. Det mest kända märket inom branschen är kanske Go Pro.

En actionkamera är en videokamera som kan fästas på t.ex. hjälm, styre eller på kroppen. Med hjälp av en sådan kan man fånga riktigt actionfyllda ögonblick utan att behöva avbryta för att ta fram en kamera och få till den perfekta bilden. Actionkameran följer med i samma tempo som man själv kör.

Hur fungerar en actionkamera?

För att optimalt kunna följa med i realtid och tåla lite fart och äventyr är actionkameror oftast små och kompakta men innehåller mycket effektiv teknik- som en videokamera fast bättre. Man kan koppla actionkameran till en app varifrån man kan styra den. Själva kameran har endast ett fåtal knappar just för enkelhetens skull, man ska kunna göra inställningar utan att avbryta det man håller på med. Ett antal olika fästen följer med som möjliggör att man kan sätta fast kameran där man vill ha den för optimal dokumentering.

Tillbehör till actionkamera

För den som vill förhöja effekten ytterligare på ett träningspass tillsammans med actionkamera finns möjlighet att t.ex. ansluta en pulsmätare till kameran. Då kan man se hur pulsen ökar när man t.ex. kastar sig utför en skidbacke eller kanske trampar allt vad man har uppför ett berg.

En selfie stick kan också vara kul att ha när man kommer till en fantastisk miljö, eller bara för roliga effekter.

Även kameraväskor, extra hållare, stativ, laddare m.m. finns självklart också i sortimentet att komplettera kameran med.

Säkerhet

För den som cykelpendlar till och från jobbet i en storstad kan en actionkamera på hjälmen faktiskt innebära en extra säkerhet. Eventuella olyckor och incidenter fastnar på film, vilket gör att det lättare går att få ersättning vid t.ex. en trafikolycka. Den kan också fungera avskräckande för andra trafikanter som förstår att deras dåliga uppförande i trafiken fastnar på film!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *